Photoshop

KURSER

LÄR DIG REDIGERA DINA BILDER I PHOTOSHOP

 

2019-10-15 t.o.m 2019-11-19

 

 

Denna kurs erbjuder dig grundläggande kunskaper i bildhantering i programmet Camera Raw och Photoshop, samt en del fördjupningar för att uppnå det bildresultat du eftersträvar.

INNEHÅLL

Kurser består av sex träffar där upplägget ser ut som följande:

 

Träff 1:

Vi börjar med att ladda ner de programvaror ni kommer att behöva under kursens gång. Det är viktigt att ni har med en dator och en laddare, gärna ett USB-minne för extra lagning. Vi går igenom hur man överför bilder från kameran till datorn, hur man på ett enkelt sätt väljer ut bilder för redigering, hur man sorterar och organiserar. Sedan tittar vi på Camera Raw och jag går igenom programmet stegvis. Under hela träffen har ni möjlighet att prova redigera era egna bilder. OBS! För att vi ska kunna arbeta med Camera Raw behöver ni ha samlat på er ett par bilder i filformatet NEF (raw).


Träff 2:

Vi börjar träffen med att repetera Camera Raw, och ni har möjlighet att ta upp problem eller andra funderingar som uppstått under veckan. Vi tittar på grundläggande redigeringar i Photoshop, såsom exponering, kontrast, lyster, färgbalans, beskärning och så vidare. Vi tittar även på olika alternativ att arbeta. Ni får även redigera era egna bilder under denna träff.

Träff 3:

Under tredje träffen repeterar vi de grundläggande redigeringsmöjligheterna för att ni ska känna er trygga. Vi tittar på olika sätt att förändra färgerna i en bild.

 

Träff 4:

Under fjärde träffen pratar vi om suddgummi och pensel, och om de olika möjligheter dessa verktyg har med sig.


Träff 5:

Under femte träffen repeterar vi suddgummi och pensel. Därefter tittar vi på kloningsverktyget.

 

Träff 6:

Under sista träffen får ni ett projekt att jobba med.

Allmänt om varje kurstillfälle:

 

För att du ska få så värdefull kunskap som möjligt under dessa sex veckor behöver du vara närvarande vid varje tillfälle och ställa frågor så fort du inte förstår något, vill ha något förtydligat eller behöver hjälp med något. Jag finns ju faktiskt där för att guida er!

 

Vid varje tillfälle bjuder vi självklart på kaffe och något slags tilltugg, mest troligt något sött. Därför är det bra om ni, vid anmälan, uppger någon slags allergi - för att alla ska kunna ta del av godsakerna.

 

Jag kommer att finnas tillgänglig för att svara på frågor även mellan kurstillfällena, via mail eller Facebook. Ni kommer få mina kontaktuppgifter första träffen, men jag skriver även in dem här. Om någon förändring skulle ske kommer jag att meddela er via sms och via denna sida. Därför är det bra om ni kollar in min hemsida lite då och då.

 

Anmäl dig: HÄR

Förkunskaper:

Det är bra om du har grundläggande kunskap kring hur din dator fungerar. Du behöver också ha en del bilder i filformatet RAW.

 

Material:

Du behöver en dator med laddare och gärna ett USB-minne för lagring av bilder. Har du inte ett USB kan vi lösa det ändå. Det är bra om du har en egen dator för att kunna prova Photoshop hemma mellan träffarna.

Studieförbundet Vuxenskolan bidrar med anteckningsmaterial.


OBS! Du kommer att behöva abonnera programmet Photoshop (kostar 120 kr/månad). Detta hjälper jag er med under första kurstillfället.


Länk till Photoshop finns HÄR.

 

Antal:

Begränsat antal platser, maximalt tio deltagare. Om intresse finns kommer jag anordna en likadan kurs vid ett nytt tillfälle.

 

Tid:

Kursen startar den 1 oktober

och fortgår till den 5 novemner

Vi ses onsdag kvällar kl 18:30 i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler. Vi håller kurs i ungefär 1,5-2 timmar.

 

Kostnad: 995 kronor (möjlighet till delbetalning finns)

info@fotografhannelebang.se

072-502 23 76

Copyright © All Rights Reserved