Gravid

FÖR DIG SOM

ÄR GRAVID


HANNELE BÅNG

 

FOTOGRAF • KREATÖR • STUDENT


"Mina bilder ska inte vara som alla andras". Det sa jag bestämt när jag sommaren 2018 beslöt mig för att bygga om hela mitt varumärke och utveckla ett annat koncept än vad jag haft tidigare. Jag vill inte jämföra mig med andra, jag vill inte att mina bilder ska bli en i mängden. Jag vill vara unik, och jag vill att mina bilder ska synas på långt håll.


Jag vill fånga de där små ögonblicken som man (kanske) så sällan ser, jag vill fånga alla bubblande känslor. Jag vill att mina foton ska berätta mer än 1000 ord, de ska skapa en speciell känsla i hela kroppen som får en att känna miljontals olika saker på en och samma gång. Jag vill skapa mäktiga bilder i annorlunda miljöer, jag vill fånga känslan man förnimmer i en skog - oavsett om det är en djup, dov granskog eller en ljus och pigg björkskog, jag vill fånga glädjen som vatten för med sig, jag vill fånga vindarna som blåser i blommor.


Min vision är att skapa en balans mellan mänsklighet och natur. Under en fotografering i Kittelfjäll såg jag en skylt där det stod; "Människa plus natur är konst". Då föll alla bitar på plats - jag vill vara en konstnär. Jag vill inte vara vilken fotograf som helst, utan jag vill skapa bildkonst - och detta gör jag bäst i de miljöer som jag finner storslagna och enastående.


Därför är det omöjligt för mig att specialisera mig inom ett område. Konst är inget man skapar på beställning - det är något man måste känna i hela kroppen för att åstadkomma. Om det är ett litet barn på 12 månader, en gravid kvinna i 35-årsåldern, en grupp pensionärer, produkter eller in action på ett företag - det spelar ingen roll. Alla är komponenter i en bra, unik bild och tillsammans skapar vi material som passar ert ändamål. Självklart finns det typer av fotograferingar jag tycker mer om, och gärna ägnar mig åt. Barnfotograferingar har varit "min grej" ett tag nu, och helt ärligt - det finns väl inget bättre än ett par syskon som kramas eller en liten 5-åring som skrattar så hon kiknar? Men på senare tid har jag fallit mer och mer för gravidfotograferingar, kanske för att jag känner något speciellt i kontakten med mamman, kanske är det för att man utvecklar ett speciellt band med familjen, kanske för historian som bilderna berättar...


Jag är en person som tycker om utmaningar. När jag utmanas går jag igenom en otrolig utveckling, och jag tycker om att lära mig saker. Därför tar jag gärna chansen att göra spännande, annorlunda fotograferingar där jag ser den här möjligheten. Jag är också en person som är otroligt förhandlingsbar och flexibel - och jag tror att det är därför jag ser potential istället för hinder.

En gravidfotografering är ett sätt att föreviga det mäktigaste och vackraste som finns i livet. Bara mamman, så som hon är, eller tillsammans med sin partner och tidigare barn.

 

Söker du en helt unik fotografering rekommenderar jag fotografering i fjällvärlden. Reseersättning utgår om 45 kronor per mil (börjar räknas två mil utanför Vilhelmina tätort), vid samåkning utgår ingen reseersättning. Vid vissa erbjudanden (oftast när jag planerar att vara i stugan) utgår reseersättning istället från Stalon/Saxnäs. 

 

För att vara säker på att få en tid för fotografering bör du/ni höra av er så tidigt som möjligt i graviditeten, gärna runt vecka 20, då jag i dagsläget har väntetid på minst en månad. En gravidfotografering ska kännas speciell och därför bör den planeras så bra som möjligt. Men även om du är sent ute - hör av dig, jag kan kanske ordna det ändå!

 

Det är mest lämpligt att göra en gravidfotografering någonstans mellan vecka 27 och 35.

Inför fotograferingen bestämmer vi tillsammans hur upplägget ska se ut och andra detaljer, till exempel klädval, rekvisita och plats. Vi träffas på utnämnt ställe och under fotograferingen testar vi en del olika platser och poseringar. Möjlighet till flera klädval och ombyten är en självklarhet och det är alltid roligt med lite variation.

 

Kort efter fotograferingen skickar jag alltid ett par smakprov från fotograferingen vilket brukar uppskattas. Under lågsäsong levereras bilderna inom två veckor, och under högsäsong inom cirka tre veckor.

 

´

EN INVESTERING FÖR FRAMTIDEN


Porträttfotografering 60 minuter
Detta ingår:


🍁 Alla de bästa bilderna redigerade och högupplösta (ca 50 bilder)

🍁 En plats

🍁 Ett till två ombytenDetta tillkommer:


🍁 Eventuell reseersättning (45 kr/mil)2.900 kronor

EN LYXIG DAG


Porträttfotografering 60-90 minuter
Detta ingår:


🍁 Alla de bästa bilderna redigerade och högupplösta (ca 50 bilder)

🍁 Möjlighet till flera platser och flera ombyten

🍁 Vacker blombukett eller blomkrans i matchande färgtema

🍁 En förstoring i storleken 30x40 cmDetta tillkommer:


🍁 Eventuell reseersättning (45 kr/mil)3.900 kronor

SKICKA EN

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

 
 
 
 
 
 
 

info@fotografhannelebang.se

072-502 23 76

Copyright © All Rights Reserved