Allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasi.”

- Astrid Lindgren

VAD SÄGER ERT MATERIAL OM ER SOM FÖRETAG?

Om att synas - och hur man vill synas


"Syns man inte så finns man inte" är väl ett uttryck vi hör rätt ofta i marknadssammanhang? Marknadsföring handlar om hur ni vill visa upp ert företag och vad ni vill förmedla. Ni vill skapa värden, förtroende och kvalitet som genererar fler kunder eller ett starkare varumärke.


Oavsett om det handlar om bildmaterial som ska användas i tryck, på hemsidor eller i sociala medier är det viktigt att resultatet är högkvalitativt och professionellt. Därför är det också viktigt att anlita en professionell fotograf till era företagsbilder.


Därför behövs professionella foton till hemsidan:


 • Engagera besökare
 • Visa upp produkt(er) eller tjänst(er)
 • Intressantare hemsida för besökarna
 • Öka antalet affärer
 • Förbättra ranking i sökmotorer
 • Öka företagets trovärdighet


Anledningar att ta hjälp av en professionell fotograf:


 1. Ni vet inte vilket behov ni har
 2. Ni vet inte hur ni ska gå tillväga
 3. Ni har inte tid
 4. Ni har en idé
 5. Ni vill utveckla och förbättra varumärket
 6. Ni vill nå nya kunder

Varför behövs bilder?


En bild säger mer än 1000 ord. En bild kan beskriva er verksamhet på ett sätt som text aldrig kommer göra. En bild är lättare för en besökare att uppfatta och ta till sig. När du scrollar igenom ditt Facebook-flöde, kan du - med handen på hjärtat - säga hur många inlägg du läser som endast består av text? En bild fyller en viktig funktion i ert varumärke, och finns inte bilder av hög kvalitet kommer en potentiell kund kanske inte heller se er som professionella leverantörer. Bilder skapar förtroende och personlighet, vilket är en investering för en tryggare framtid.


Att använda bilder av hög kvalitet på en hemsida skapar kontraster som gör att hemsidan upplevs mer smakfull för besökare. En  hemsida med bra bilder är betydligt mer intressant att besöka och resulterar i att era besökare stannar länge - vilket ofta leder till merförsäljning. Att använda bra bilder i sociala medier skapar engagemang och ett intresse för er kanal, vilket gör att ert företag syns bättre och i sin tur skapar en större uppmärksamhet. Detta leder också till en ökad försäljning.


Vilka bilder behöver vi?


Vilka bilder som behövs till ert företag är helt individuellt, och helt beroende av vilken bransch ni verkar inom. Jag har fotograferat allt ifrån mat och restauranger till produktfoton till industrier, och ingen verksamhet har samma behov som en annan. Men oavsett vilket verksamhetsområde ni tillhör behöver ni framför allt foton som sticker ut från mängden, ni behöver foton som beskriver företaget på mer än ett sätt och ni behöver porträtt som visar upp de fantastiska människor som står bakom rörelsen. Vilka bilder som är bra för ert företag är något ni kan få hjälp och rådgivning med. Detta är något jag diskuterar med alla mina kunder på vårt planeringsmöte och jag läser på om verksamheten för att kunna bidra med min kunskap och mina erfarenheter. Längre ner på sidan kan ni läsa mer om nyckelord, inspiration och hur jag planerat och levererat till andra företag


Kan vi inte bara köpa bilder från en bildbank?


Shutterstock, istock och Adobe Stock, ja det finns många leverantörer av bilder. Tyvärr syns det väldigt tydligt om ett företag använder köpta bilder istället för bilder från den egna verksamheten. Att använda bilder från det egna företaget skapar en personlighet som bygger på varumärket och detta ökar trovärdigheten gentemot företagets kunder - vilket jag anser är en skyldighet man har som entreprenör. Bilderna blir unika för verksamheten och man slipper problem med copyright och avtalstider. Det är viktigt att beröra och skapa deltagande, vilket man med större sannorlikhet gör med bilder från det egna företaget än sterila foton från en bildbank.

RECENSIONER

LILLA HOTELLET

”Du förstod PRECIS vad jag menade med att huset har en egen själ! Det blev så bra!"


- Maria Strandberg, Lilla Hotellet


BERGMANS FISK

”Sååå snygga bilder! Så sjukt duktig du är! Tack så mycket, det här kommer bli superbra!"


- Martin Bergman, Bergmans Fisk & Vilt


VMA LÄRCENTRUM

”Hannele arbetar som marknadskonsult åt Vilhelmina Lärcentrum och svarar för vuxenutbildningens webbsidor lokalt, i inlandet och i Västerbottens län.


Hannele är en driven fotograf och webbredaktör med ett eget konstnärligt uttryck. Hon kombinerar noggrannhet med effektivitet och levererar med hög kvalitet.”


- Lars Gavelin, Vilhelmina Lärcentrum


WORK IN PROGRESS

FÖRETAGSFOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN
FÖRETAGSFOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN
FÖRETAGSFOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN
FÖRETAGSFOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN
FÖRETAGSFOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN
FÖRETAGSFOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN
FÖRETAGSFOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN
FÖRETAGSFOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN

Hushållningssällskapet Jämtland

Hushållningssällskapet Jämtland behövde nya personal- och gruppbilder. Vi fotograferade enhetliga porträtt, porträtt in-action i varje anställds arbetsmiljö/arbetsområde samtgrupp- och detaljbilder. Dessa foton används på webbplats och sociala medier.

FÖRETAGSFOTOGRAF-VILHELMINA1
FÖRETAGSFOTOGRAF-VILHELMINA2
FÖRETAGSFOTOGRAF-VILHELMINA3
FÖRETAGSFOTOGRAF-VILHELMINA8
FÖRETAGSFOTOGRAF-VILHELMINA9
FÖRETAGSFOTOGRAF-VILHELMINA5
FÖRETAGSFOTOGRAF-VILHELMINA6
FÖRETAGSFOTOGRAF-VILHELMINA7
FÖRETAGSFOTOGRAF-VILHELMINA4
FÖRETAGSFOTOGRAF-VILHELMINA10

Gallerian (Store)

Gallerian i Vilhelmina behövde bilder till deras nya e-handel. Vi fotograferade främst modellbilder till deras klädsortiment. Stort fokus på personlighet med failjemedlemmar och personal som modeller. Porträtten skulle vara en blandning av natur och industri.

FÖRETAG-FOTOGRAF-VILHELMINA5
FÖRETAG-FOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN
FÖRETAG-FOTOGRAF-VILHELMINA2
FÖRETAG-FOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN
FÖRETAG-FOTOGRAF-VILHELMINA4
FÖRETAG-FOTOGRAF-VILHELMINA6
FÖRETAG-FOTOGRAF-VILHELMINA7

MIO Möbler

Mio Vilhelmina behövde nya foton för att bygga upp ett Instagram-konto. Vi fotograferade in-action på medarbetarna från butik och lager, gruppbilder samt inspirations- och detaljbilder. Vi fotograferar efter säsong.

Företagsfotografering-Västerbotten5
_DSC1853
Företagsfotografering-Västerbotten1
Företagsfotografering-Västerbotten4
_DSC5609
_DSC5740
Företagsfotografering-Västerbotten2
_DSC2104
Företagsfotografering-Västerbotten3

Västerbottenssåpa

Västerbottenssåpa behöver bilder till sina sociala kanaler. Det gäller annorlunda produktfoton samt in-action av deras produkter i olika sammanhang.

FÖRETAG-FOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN2
FÖRETAG-FOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN5
FÖRETAG-FOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN1
FÖRETAG-FOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN4
FÖRETAG-FOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN
FÖRETAG-FOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN6
FÖRETAG-FOTOGRAF-VÄSTERBOTTEN

Uvecklingsenheten Vilhelmina Kommun

Utvecklingsenheten behövde bilder till kommunens bildbank för att kunna använda i olika syften. Vi har jobbat efter teman (samisk kultur, friluft och företagande) med nyckelord som frihet, frisk luft, kultur, oändlighet, vidder, möjligheter, etc.

Företagsporträtt-marknadsföring2
Företagsporträtt-marknadsföring3
Företagsporträtt-marknadsföring4
Företagsporträtt-marknadsföring5
Företagsporträtt-marknadsföring6
Företagsporträtt-marknadsföring7
Företagsporträtt-marknadsföring8
Företagsporträtt-marknadsföring9
Företagsporträtt-marknadsföring10

Salong Tease

Salong Tease behövde foton in-action till sina sociala medier. Vi fotograferade styling och klipp med fokus på stor variation.

SÅ GÅR DET TILL

1.

BEGÄR OFFERT

Ni begär en offert genom formuläret nedan eller mailar mig på info@fotografhannelebang.se med lite information om er situation ocg ert behov. Jag återkopplar så snabbt jag kan med förslag på hur vi går vidare.

2.

PLANERING

Vi bokar ett möte (cirka 60 minuter) där vi tillsammans diskuterar och planerat er fotografering. Jag finns som rådgivare men jag utgår från era önskemål och det är ni som avgör hur fotograferingen ska gå till. Vi går igenom era förväntningar och vilket resultat ni önskar.

3.

FOTOGRAFERING

Vi fotograferar enligt överenskommet på planeringsmötet. Tid och plats för fotografering bestäms utifrån ert behov.

4.

FAKTURA, SMAKPROV & LEVERANS

Inom ett par dagar skickar jag en faktura och smakprov från fotograferingen. När fakturan är betald levererar jag era bilder på ett USB-minne. Leveransen sker inom 4-8 veckor och betalningsvillkor för fakturan är 14 dagar.


PRISLISTA

UPPDRAG STANDARDI mitt standardpaket för företag ingår ett planeringsmöte, två timmar fotografering vid ett sammanhängande tillfälle, ett skräddarsytt upplägg efter era önskemål och behov, ev. rekvisita (t.ex. till produktfotografering), ev. modeller, samt alla de bästa bilderna redigerade och högupplösta (ca 50 bilder/timme) som levereras på ett USB-minne i en presentbox till er.


Eventuell reseersättning tillkommer om 65 kr/mil.
8000 SEK inkl. moms

UPPDRAG STORI mitt stora paket för företag ingår ett planeringsmöte, fem timmar fotografering vid ett eller två sammanhängande tillfälle(n), ett skräddarsytt upplägg efter era önskemål och behov, ev. rekvisita (t.ex. till produktfotografering), ev. modeller, samt alla de bästa bilderna redigerade och högupplösta (ca 50 bilder/timme) som levereras på ett USB-minne i en presentbox till er.


Eventuell reseersättning tillkommer om 65 kr/mil.
18.000 SEK inkl. moms

ABONNEMANGHar ditt företag ett större och/eller kontinuerligt behov av bilder? Då är ett abonneamng något för er.

Tillsammans skräddarsyr vi ett upplägg som matchar ert behov och vi gör en långsiktig planering för det

bildmaterial ni kan tänkas behöva. Vi skapar en plan med olika teman, kanske olika kampanjer,

olika aktiviteter, olika produkter eller vad ni än kan tänkas behöva.

Vi fotograferar en gång i månaden eller en gång per kvartal.


Eventuell reseersättning tillkommer om 65 kr/mil.Kontakta mig om detta kan vara något för er så skapar jag en offert utifrån ert behov.OFFERT

ANDRA UPPDRAGTill exempel redaktionella uppdrag eller andra mer specifika förfrågningar. Priset sätts efter överenskommelse eller offert.


Jag fotograferar in action, porträtt, produkter, lokaler och rum, detaljer, redaktionellt, press, omslag, events, interiör etc.

ENSTAKA ARKIVBILDERArkivbilder finns att köpa till olika sammanhang och ändamål.
fr. 950 SEK inkl. moms

FILMI mån av tid tar jag på mig uppdrag inom filmproduktion. Mitt största fokus under 2020 har varit utbildning, marknadsföring med film inom vuxenutbildning och dokumentär filmproduktion, men jag testar en del annat också.


Mina priser för filmproduktion bestäms utifrån offert, men startar på


10.000 SEK inkl. moms


I priset ingår planering, två-tre timmar inspelning/ljudupptagning, ev. musik

samt en färdig film på 3-5 minuter med en kortare variant för marknadsföring i sociala medier.

BEGÄR OFFERT

Skicka din offertförfrågan via formuläret till höger eller kontakta mig via något av följande:

 
 
 
 
 
 
 
 

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera