Din fotografering

HANNELE BÅNG

 

FOTOGRAF • KREATÖR • STUDENT


"Mina bilder ska inte vara som alla andras". Det sa jag bestämt när jag sommaren 2018 beslöt mig för att bygga om hela mitt varumärke och utveckla ett annat koncept än vad jag haft tidigare. Jag vill inte jämföra mig med andra, jag vill inte att mina bilder ska bli en i mängden. Jag vill vara unik, och jag vill att mina bilder ska synas på långt håll.


Jag vill fånga de där små ögonblicken som man (kanske) så sällan ser, jag vill fånga alla bubblande känslor. Jag vill att mina foton ska berätta mer än 1000 ord, de ska skapa en speciell känsla i hela kroppen som får en att känna miljontals olika saker på en och samma gång. Jag vill skapa mäktiga bilder i annorlunda miljöer, jag vill fånga känslan man förnimmer i en skog - oavsett om det är en djup, dov granskog eller en ljus och pigg björkskog, jag vill fånga glädjen som vatten för med sig, jag vill fånga vindarna som blåser i blommor.


Min vision är att skapa en balans mellan mänsklighet och natur. Under en fotografering i Kittelfjäll såg jag en skylt där det stod; "Människa plus natur är konst". Då föll alla bitar på plats - jag vill vara en konstnär. Jag vill inte vara vilken fotograf som helst, utan jag vill skapa bildkonst - och detta gör jag bäst i de miljöer som jag finner storslagna och enastående.


Därför är det omöjligt för mig att specialisera mig inom ett område. Konst är inget man skapar på beställning - det är något man måste känna i hela kroppen för att åstadkomma. Om det är ett litet barn på 12 månader, en gravid kvinna i 35-årsåldern, en grupp pensionärer, produkter eller in action på ett företag - det spelar ingen roll. Alla är komponenter i en bra, unik bild och tillsammans skapar vi material som passar ert ändamål. Självklart finns det typer av fotograferingar jag tycker mer om, och gärna ägnar mig åt. Barnfotograferingar har varit "min grej" ett tag nu, och helt ärligt - det finns väl inget bättre än ett par syskon som kramas eller en liten 5-åring som skrattar så hon kiknar? Men på senare tid har jag fallit mer och mer för gravidfotograferingar, kanske för att jag känner något speciellt i kontakten med mamman, kanske är det för att man utvecklar ett speciellt band med familjen, kanske för historian som bilderna berättar...

Sist är det också en självklarhet för mig att ägna min tid till bröllopsfotograferingar - det är ändå det jag hållit på längst med. År 2014 fotograferade jag mitt allra första bröllop och idag har jag dessvärre tappat räkningen på hur många jag fotograferat. Det finns inget som går upp mot en heldag i kärlekens tecken, och det finns nog inget som kan ge mig så många fjärilar i magen och sådant lyckorus.


Jag är en person som tycker om utmaningar. När jag utmanas går jag igenom en otrolig utveckling, och jag tycker om att lära mig saker. Därför tar jag gärna chansen att göra spännande, annorlunda fotograferingar där jag ser den här möjligheten. Jag är också en person som är otroligt förhandlingsbar och flexibel - och jag tror att det är därför jag ser potential istället för hinder.

5 snabba fakta om mig:


- Jag är sjukligt organiserad och blir både stressad och arg när jag inte har ordning. Därför ser jag till att styra upp detaljer


- Jag tycker om att skratta, och ibland skrattar jag åt saker som ingen annan förstår


- Jag är naturvän och spenderar gärna tid utomhus.


- Inför varje bröllop jag åker på lyssnar jag på de låtar jag skulle vilja ha med på min egen vigsel, och ibland börjar jag gråta lite smått (LÄS: jag storbölar...)


- Jag uppmuntrar oftast till fotografering i fjälls, dels för att bilderna blir MAGISKA men också för att jag ska ha en bra anledning att åka bort ett par dagar...hehe

PÅ DENNA SIDA KOMMER NI:

 

- få en överblick om vem jag är

- få information inför er fotografering

- läsa mer om mina fotograferingar

- läsa mer om produkter som erbjuds efter er fotografering


DETTA INGÅR I ALLA FOTOGRAFERINGAR


- skräddarsytt och personligt upplägg

- gratis ombokning ifall vädergudarna vill annat

- smakprov inom två dagar

- redigering

- alla unika bilder

- webbalbum

OM MIG


"Och den där trädgården, som han såg under sig nu! Det fanns vackra träd i den, men varken fruktträd eller ädla lindar och kastanjer, utan bara rönnar och björar. Det fanns vackra buskar i den, men inte guldregn eller fläder, utan bara häggar och syrener. Det fanns också kryddsängar i den, men de voro ännu inte ansade och planerade. Tänk, om en sådan täppa skulle komma farande ända ner till herrgårdsträdgård i Sörmland" Då skulle den väl tycka om sig själv, att den vore en riktig vildmark."


- Selma Lagerlöf, Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige (1907)

Jag är en ung kvinna (som jag gärna kallar mig) född 1997 och bosatt i Vilhelmina. Jag startade mitt företag när jag fyllde 18 år (2015), men jag har fotograferat mer eller mindre i hela mitt liv. Mitt första bröllop fotograferade jag under WWW (Wilhelmina Winter Weekend) år 2014. Idag är fotografering en livsstil för mig och följer med mig vart jag än vänder mig i världen. Förutom att driva företag studerar jag till ämneslärare i svenska och religion. Jag är väldigt glad att jag valde just läraryrket, eftersom jag får möjlighet att arbeta med ungdomar och dessutom får chansen att göra världen till en lite bättre plats. Jag trivs otroligt bra i livet just nu!


Jag värnar om naturen och tänker på miljön. Vi måste tänka på morgondagen, och inte bara på idag. Jag vill att mina barnbarn och barnbarnsbarn ska uppleva de vinterlov jag upplevt, med mycket snö och ibland så kyligt att vi förfrusit fingrarna. Jag vill att de ska uppleva somrarna i fjälls, där det inte är 40 grader varmt och där man inte riskerar att få värmeslag av att gå i skogen. Därför köper jag inte in onödigt mycket till mitt företag och mina leveranser. Till skillnad från förut levereras alla bilder digitalt via webbalbum och jag fakturerar via mail.


Jag tycker om att var utomhus och går gärna i skogen. Mycket tid ägnas åt fiske, bär- och svampplockning. När man har hund blir det ännu roligare, och min lilla papillon får följa med på allt. Jag tycker om att vara i stugan i Saxnäs-fjällen, och det är ett av de få ställen jag verkligen känner att jag slappnar av på.

Som person är jag otroligt glad och jag tycker om att umgås med människor. Däremot går jag in i en egen värld när jag fotograferar och ibland hör jag inte när människor omkring pratar med mig.


Jag har många idéer men kommer ofta på dessa när jag fotograferar och tittar i kameran. Sett ur detta perspektiv kan man också säga att jag är spontan. Framför allt är jag flexibel och anpassningsbar, vilket hittills har varit en stor fördel i det yrke som jag har.


När jag mår dåligt eller är lite deppig brukar jag slänga ut en förfrågan om någon vill hänga med på en fotografering. Under dessa tillfällen är modellerna väldigt öppna och gör i princip allt jag ber dem om. När jag är nere behöver jag få vara kreativ, och det bästa lyftet, den bästa motivationen och den största glädjen får jag från att fotografera.


Jag anser mig aldrig vara fullärd. Den som påstår sig kunna allt tycker jag bara pratar gojja. Det är erfarenheter som gör att man utvecklas, och den som "kan allt" har väl omöjligt provat göra allt man kan.....det är min teori och därför ser jag alla möjligheter att bli bättre. Utmaningar, kreativitet och en gnutta fantasi tar jag mig väldigt långt på.


Jag är en "dreamer", som man skulle säga i amerikanska filmer. Jag har många drömmar och många mål - stora och små, men jag är väldigt dålig på det här med delmål. En klasskompis jag hade i högstadiet sa till mig; "sikta på månen, missar du hamnar du ändå bland stjärnorna". Så ofta går jag all in och hoppas att det går vägen. Mina största drömmar i dagsläget är att få hålla en utställning på Fotografiska i Stockholm, fotografera en kändis och göra en egen coffe table-book.

GRAVID

 

En gravidfotografering är en investering i dig själv. Det är det finaste sättet att föreviga det mäktigaste som händer i ditt liv.

GRAVIDFOTOGRAFERING

 

"Trodde aldrig jag skulle säga detta när jag var fotomodell - men så otroligt fina bilder! Blir alldeles rörd! Tack fina Hannele! Du fick mig att känna mig vacker och bekväm! Vilket proffs du är!"

BRÖLLOP

 

"När jag tittar på bilderna du tagit på oss blir jag så lycklig i själen. Känner fjärilar i magen och hjärtat slår ett extra slag av lycka. Jag är så glad att vi valde dig att fota vår dag, för du har inte bara blicken för det, du är också så öppen och mottaglig för alla förslag. Vi hade några önskemål som du verkligen tog till dig. Och du kan konsten att få fotosessionen verka så naturlig."

BARN

 

Jag fotograferar barn i alla åldrar. Jag brinner för syskonfotograferingar och försöker alltid företviga de små, korta ögonblicken som man sällan ser. Vid förfrågan fotograferar jag även dop.

 

BRÖLLOP

 

Sedan 2014 har jag fotat bröllop varje sommar och vinter. KUL tycker jag! Många av mina bröllop utgår från Saxnäs, Vilhelmina, Storuman och Umeå.

 

KONTAKTA MIG för offert och prislista

UPPDRAG

 

Jag hjälper ett flertag företag med bilder till bland annat sociala medier, hemsida och annonsmaterial. Jag skriver längre avtal med kunder som behöver förnya exempelvis produktbilder kontinuerligt, men också med företag som endast behöver fotografering vid enstaka tillfällen. Det kan gälla personalbilder eller ID-foton.

INFÖR ER FOTOGRAFERING

 

Inför ett fotograferingstillfälle finns en del information ni behöver ta del av. Läs allmänna villkor och diverse praktisk information.

PRAKTISK INFORMATION

 

Ta del av diverse information kring klädval och förberedelser i följande dokument.

 

LÄS DOKUMENTET HÄR

ALLMÄNNA VILLKOR

 

Innan fotograferingen bör ni läsa fotografens allmänna villkor.

 

LÄS VILLKOREN HÄR

VIKTIGT ATT VETA

 

- Senast tio arbetsdagar (fjorton dagar) efter fotograferingstillfället ska uppdragsgivaren betalat hela fotograferingskostnaden. Bilder levereras när pengarna tillhandahållits, vanligtvis inom 14 arbetsdagar från fotograferingstillfället om inte annat angivits.

 

- De bilder som levereras är redigerade enligt fotografens unika bildstil. Alla bilder levereras högupplösta.

 

- Eventuell reklamation ska ha tillkommit fotografen inom tre arbetsdagar från bildleverans. Skulle kunden vara mycket missnöjd kan fotografen erbjuda ett nytt fotograferingstillfälle, men uppdragsgivaren får inte tillgång till de första bilderna som levererats. Fotografen kan inte göra avdrag på priset.


- Till alla priser tillkommer eventuell reseersättning om 45 kronor/mil, om inte annat anges.

PRODUKTER

 

Efter er fotografering kan ni beställa unika tavlor som bevarar era minnen i decennier. 

TAVLOR & POSTERS

 

It's a fairytale. Det är en saga man vill se varje dag. Det är en unik väggdekoration som varje dag påminner dig om kärlek och lycka.


Ny information kommer snart.

FOTOBOK

 

En lyxig fotobok i linne, 20 sidor fyllda med bilder från er fotografering. 150x200 mm. Möjlighet att köpa till flera sidor finns. 475 kronor. Kontakta mig för beställning.

 

TIPS!

Beställ en fotobok tillsammans med fotograferingen - stor rabatt och priset bakas ihop!

FOTOBOX

 

Kommer snart.

 

Maila mig: info@fotografhannelebang.se

Ring mig:

+46 (0)72 502 23 76

Instagram:

@hannelebang

Copyright @ All Rights Reserved